27 Şubat 2008 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Malzemeler:
1 kg bakla
3 soğan
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dereotu
Tuz
Hazırlanışı:* Baklaları yıkayıp ayıklayın. Soğanı doğrayın. * Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Baklayı süzüp ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.* Tozşeker, tuz ve sıcak suyu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Baklanın üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın

Hiç yorum yok: