Malzemeler:
1 kg bakla
3 soğan
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dereotu
Tuz
Hazırlanışı:* Baklaları yıkayıp ayıklayın. Soğanı doğrayın. * Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Baklayı süzüp ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.* Tozşeker, tuz ve sıcak suyu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Baklanın üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın
27 Şubat 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder