3 Mart 2008 Pazartesi

ETLİ TAZE BAKLA

malzemeler:
yarım kg taze bakla
1 limonunun suyu
1 yemek kaşığı un
1 litre soğuk su
2 baş soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
kaynar su
1 kesme şeker
tuz
yarım demet kıyılmış dereotu
hazırlanması:1. baklaların kılçıklarını ayırıp yıkayın ve herbirini ikiye bölün.
2. genişce bir kaseye yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı un ve 1 litre soğuk su koyun. baklaları bu suyun içinde bekletin.
3. 2 soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. yarım çay bardağı zeytinyağı ve 200 gr kıyma ile birlikte kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip 1-2 defa çevirin.
4. baklaları süzgeçle kaseden çıkarıp tencereye ekleyin. 2-3 dakika kavurun. üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin. yarım limon suyunu ve 1 kesme şekeri de tencereye ilave edin.
5. tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp, arasıra kontrol ederek, yarım saat-45 dakika pişirin. pişmesine yakın tuzu ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
6. piştikten sonra 10 dakika dinlendirip yoğurtla servis yapın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

nefis