21 Şubat 2008 Perşembe

Ispanak Borani

Malzemeler:
1 kg. ince dogranmis ispanak veya pazi veya pancar
2 adet kuru sogan (ince dogranmis)
4 su bardagi süzme yogurt
4 dis dövülmüs sarmisak
2 yemek kasigi tereyagi
Sos için;
1 yemek kasigi tereyagi
1 tatli kasigi kirmizi pulbiber
1 kg. ince doğranmış ıspanak veya pazı veya pancar
2 adet kuru
soğan (ince doğranmış)
4 su bardağı süzme
yoğurt
4 diş dövülmüş
sarımsak
2
yemek kaşığı tereyağı
Sos için;
1
yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Ispanak (pazıyı veya pancarı) önce yıkayıp, bir parmak kalınlığında ince ince kıyın. Bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyip, 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Su kaynayınca sebzeyi 10 dakika kadar haşlayıp, süzün. Soğuyunca elinizle sıkarak
portakal büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya yağı koyup ince kıyılmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın. Soğanlar sararınca ıspanakları ekleyin. Bir başka kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. 5-6 dakika kadar kavrulan ıspanakların altını söndürüp, servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edin. Öte yandan ufak bir tavada yağı etirip, kırmızı pul biberle 1-2 dakika pişirin. Yoğurtlu ıspanak yemeğinin üzerine sıcak yağı gezdirip, servis yapın.

Yapilis Tarifi: Ispanak (paziyi veya pancari) önce yikayip, bir parmak kalinliginda ince ince kiyin. Bir tencereye 4-5 su bardagi su ekleyip, 1 tatli kasigi tuz serpin. Su kaynayinca sebzeyi 10 dakika kadar haslayip, süzün.Soguyunca elinizle sikarak portakal büyüklügünde toplar yapin. Bir tavaya yagi koyup ince kiyilmis soganlari ekleyip, kavurmaya baslayin. Soganlar sararinca ispanaklari ekleyin. Bir baska kapta yogurt ve dövülmüs sarmisagi karistirin. 5-6 dakika kadar kavrulan ispanaklarin altini söndürüp, servis tabagina alin. Üzerine sarmisakli yogurdu ilave edin.Öte yandan ufak bir tavada yagi etirip, kirmizi pul biberle 1-2 dakika pisirin. Yogurtlu ispanak yemeginin üzerine sicak yagi gezdirip, servis yapin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: