Malzemeler:
1 kg. ayva (İki büyük veya 3-4 orta boy)
1 .5 kg. şeker (7,5 su bardağı)
750 gr. su (3 su bardağı),
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu.
Ayva Reçelinin Yapılışı:
Temizlenmiş, yıkanmış olan ayvaların kabukları soyulur. Her biri dörde bölünüp çekirdek ve çekirdek evleri temizlenir. Büyük delikli rendede rendelenir, diğer taraftan rendelenen ayva 3 bardak su ile kaynatılıp pişirilir. 1,5 Kg toz şekerde ilave edilir. Reçel kıvamını bulunca içine limon suyu veya limon tuzu ilave edilir. İki dakika daha kaynatılır, indirilir. Ilık iken temiz yıkanmış kavanozlara hiç boşluk bırakılmadan doldurulur.
22 Şubat 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder