Marmelat yapılacak erikler önce yıkanır. Erikler çok olgun ise hemen kevgirden geçirilerek ezmesi elde edilir. Erikler yumuşak değilse, biraz su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Erik marmeladı hazırlanırken;
1 kg. erik ezmesi,
800-1000 gram şeker,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.
Erik ezmesi tencereye konur. Kuvvetli ateşte ısıtılmaya başlanır.
Şeker ısınan ezmeye parti parti konur. Pişmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur.
22 Şubat 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder