14 Mart 2008 Cuma

AKITMA

MALZEMELER:
3 su bardağı un,
1 paket maya (ben kuru maya kullandım),
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
aldığı kadar su yada süt,
Margarin,

HAZIRLANIŞI:
Mayayı ve unu karıştırın.Üzerine tuz, şeker ve sütü ekleyipmikser ile 3-4 dakika çırpın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-45 dakika dinlendirin. teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayıp kızdırın. Hamurdan 1 kepçe alıp tavaya dökün ve tavaya yayılmasını sağlayın. pembeleşince arkasını çevirin. Pişince tavadan alın ve hemen üzerine margarin yada tereyağ sürün. hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tarifi uygulayıp yaptık ve çok beğendik.bu tarifi bizle paylaştığınız için teşekkür ederiz.