12 Ocak 2008 Cumartesi

Atilla'nın ISPANAKLI MERCİMEK Yemeği

Malzemeler:
1 kg. ıspanak
2 subardağı yeşil mercimek
Sosu İçin: Yoğurt, sarmısak, yağ, soğan
Hazırlanışı:

Ispanak haşlanır, mercimek ayrı bir tencerede pişirilir. Suyu süzülen mercimek, ıspanağa karıştırılır.

Tabağa ıspanaklı mercimek konur. Üstüne sarmısaklı yoğurt ve üstünede yağda kavrulmuş soğan dökülür.
Afiyetle yiyin... Çok lezzetli oluyor.

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI



Malzemeler: 20-25 adet kabak çiçeği, 1,5 çay bardağı pirinç, yarım çay bardağı pilavlık bulgur, 3 adet küçük küçük doğranmış kuru soğan, bir miktar maydanoz, 2 tatlı kaşığı kuru nane, 100 gram kıyma, bir çay bardağı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı domates salçası.

Hazırlanması: Malzemeleri çiğ olarak karıştırın. Kabak çiçeklerini yıkayıp ortalarındaki tohum kısmını ve sap kısmındaki minik iğneleri koparın. Her kabak çiçeğinin içine bir tatlı kaşığı hazırladığımız iç malzemeden koyup ağzını sıkıca kapatarak tencereye yan yana dizin. Üzerine yarısına gelecek kadar kaynamış su koyup bir tabak kapatın. Orta hararetli ateşte pişirin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.