malzemeler:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
1 kg bezelye
2 adet patates
1,5 litre kaynar su
tuz
hazırlanması:
1. tencereye yağı, yemeklik doğranmış 2 soğanı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış 2 havucu alın. Soğanlar ölene kadar kavurun.
2. domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Kavurmaya devam edin.
3. daha sonra bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin. bir iki defa karıştırın. Tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.)
4. piştikten sonra tuzunu ekleyip servis yapın.
28 Mayıs 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
çoook teşekkür ederim çok faydalı bilgiler bunlar bunları bide sizin elinizden yemek lazımmmmm...
teşekkür ederimmmm :)
btanesin atiiiiiillaaa :)
bu tarifleri senden duymak çok güzel atilla
Sevgili Atilla yemeklerin verdiğin tarifler inanılmaz güzeller...Hayatımda böyle değişik tatlar soktuğun için çok teşekkür ederim
Yorum Gönder