17 Nisan 2008 Perşembe

ETLİ ENGİNAR

'ARDİ CHAWKİ BİL LAHEM' ETLİ ENGİNAR
Klasik bir zeytinyağlı enginar tarifi yerine, Lübnan mutfağından klasik bir etli enginar tarifi verelim ve değişik bir lezzetin keyfine varalım.

Malzemeler: (4 kişilik)

8 adet ayıklanmış, soyulmuş enginar
250 g az yağlı dana kıyma
1 orta boy soğan, küçük küp doğranmış
4 yemek kaşığı zeytinyağı, et ve soğanı kavurmak için
1 küçük limonun suyu
1 adet havuç, orta boy, haşlanmış, küçük küp kesilmiş
2 yemek kaşığı konserve tane bezelye
2 adet küçük taze patates, haşlanmış, küp kesilmiş
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Geniş bir kap içine enginarları, suyu, limon suyunu koyun, 10 dakika pişirin.
Süzün, iki kaşık yağla kısık ateşte biraz kızartın, kenara alıp bekletin.
Bir kap içinde kalan yağı kızdırın, soğanı ekleyip hafif pembeleştirin, kıymayı ilave edin, karıştırarak kavurun, tuz ve karabiberi arzunuza göre ekleyin, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin.
Kıymayı ateşten alıp havuç, bezelye ve patatesle karıştırın.
Beklettiğiniz enginarları yayvan ve düz tabanlı bir tencereye yerleştirin, enginarların yarısına kadar su ekleyin, pişirdiğiniz kıymayı bir kaşıkla enginarların göbeklerine eşit şekilde dağıtın, ağzını kapatıp orta ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten aldığınızda üzerine dilerseniz kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

Ateş Akansel aakansel@superonline.com

Hiç yorum yok: